Find din næste indvendige dør

25. januar 2021 - Blog

Find den perfekte dør til dit hjem

Det er ofte vigtigt, hvis man vil tilpasse sit huset og dets stil, at man finder de perfekte indvendige døre til sit hjem. Det skyldes netop, at døren ofte fuldender hjemmet – om ikke andet i hvert fald bidrager til helhedsindtrykket af rummet. Det er derfor vigtigt, at man grundigt overvejer hvilken stil, man gerne vil have at rummet – og måske i særdeleshed hele huset – afspejler. Det er altså godt at gøre sig overvejelser omkring, hvilken stil man gerne vil ramme – men det er mindst ligeså smart at tage ud og se på forskellige indvendige døre i virkeligheden. På den måde kan man hurtigt lade sig inspirere og få gode ideer til, hvordan og hvilke døre der vil fungere i ens eget hjem. Ofte bliver tingene – og det gælder også for døre – mere realistiske og virkelighedstro, hvis man ser dem i virkeligheden. Når man ser ting i deres fulde størrelse, giver det også et bedre overblik over, hvordan de vil se ud i ens eget hjem og hvilke muligheder, man har. 

Dørens farve kan have stor indvirkning på rummet og dets helhed. Har mange tunge og mørke møbler, kan en meget mørk trædør gøre rummet mørkere – og ligeledes stå i dyb kontrast til lyse vægge. Her vil jeg anbefale, at man vælger en lysere variant, så vægge og dør er i sammenspil og så lyset i rummet skabes denne vej. Så kan man nemlig sagtens have mere tunge og mørke møbler, uden at rummet bliver for dystert at se på. 

Har man meget lyse og lette møbler og dertilhørende lyse eller hvide vægge kan man – hvis man har mod på det – vælge en dør i farver. Det kan måske virke for voldsomt at kaste sig ud i en orange dør – men pastelfarver, som i øjeblikket også er meget populære, er en god måde at tilføre rummet farve på, men uden det bliver for meget eller for gennemtrængende. Her kan med  fordel købe enten sterinlys eller puder til sofaen i samme nuancer. Således skabes der et fint sammenspil mellem døren og rummet øvrige detaljer. Har man mod på det, kan man også male væggene i pastel nuancer, der således matcher døren. Det er egentligt blot fantasien, der sætter grænser. 

Derudover findes der også et hav af mere klassiske og traditionelle valg indenfor indvendige døre. Med andre ord findes der noget for ethvert behov og enhver smag.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *