Hvad sker der, hvis du pludselig ikke længere selv er i stand til at træffe beslutninger?

24. juni 2021 - Blog

Har du sikret din – og dine pårørendes – fremtid?

Livet er som bekendt uforudsigeligt. Ingen kan love dig morgendagen. Vi er med andre ord ikke herre over særligt meget andet end vores aftensmåltid og hvilken påklædning, vi har på. Det kan virke ganske skræmmende – hvorfor emner som død og sygdom også er noget langt de færreste familier italesætter overfor hinanden. 

Om end samtalen er hård og betonet af skrækscenarier, giver sådanne samtaler med henblik på aftaler også ro. Skulle uheldet være ude, er der på forhånd fastlagt en plan. En guideline som dine pårørende kan følge – fordi den også er lavet på baggrund af dine ønsker og behov. 

Samtalen behøves nødvendigvis ikke tages iblandt familiemedlemmer – for det er forståeligt nok ikke en særlig behagelig situation. Derfor findes Fremtidsfuldmagt

Med en fremtidsfuldmagt sikrer du, at du vælger, hvem der skal træffe beslutninger og valg på dine vegne i tilfælde af, at du af forskellige årsager bliver ude af stand til denne handlen og ageren. Uden en fremtidsfuldmagt er det Staten, der groft sagt bestemmer over dig. 

Ordet fremtid indgår fordi, at fuldmagten udelukkende træder i kraft i nødvendige situationer i fremtiden. Altså, ikke lige nu. Og forhåbentligt aldrig. Disse aftaler er særligt fordelagtige, hvis man eksempelvis rammes af demens eller er ude for en ulykke, der fratager en evne til at handle. En fremtidsfuldmagt indebærer både personlige og økonomiske beslutninger. På denne måde kan du sikre, at det er dine nærmeste der varetager disse opgaver på bedste vis og i din interesse. 

Selvom det er ganske ubehageligt at forestille sig, er denne løsning trods alt den bedste. Her sikrer du, at det er de rigtige og bedste valg, der træffes på dine vegne. Valg der er truffet af mennesker, du elsker – og som elsker og nærer stærke følelser for dig.

Der er flere måder hvorpå en fremtidsfuldmagt kan oprettes. Den mest traditionelle metode er gennem enten en jurist eller advokat. Denne er dog også økonomisk betinget, men pengene er trods alt godt givet ud. Det skal ses som en investering i din – og jeres – fremtid. Dog er der også nogle, der vælger på egen hånd at udforme en PDF-fil, som kan findes på nettet. Det eneste problem med disse er, at de kan ende med at blive kategoriseret som værende ugyldige. Sker dette er der ikke meget at stille op – og du har nu ikke samme mulighed for at have medbestemmelse over din egen fremtid, hvis uheldet skulle være ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *